kongsberg

Aktuelt

SØLVTRÅDEN

SØLVTRÅDEN

Alle barnehagene og skolene i Kongsberg, kommunale og private, har et sterkt eieforhold til Sølvtråden. Sølvtråden driftes av kultur og velferd i Kongsberg gjennom Kongsberg Kulturskole som er kommunens kulturelle ressurssenter. Koordinator Eldrid Ninive Andersen har sitt kontor på Kulturskolen i erverdige Bergseminaret på Kirketorget.

Sølvtråden har produksjoner til barn i barnehage fra 1 år og til alle elever på alle trinn, og berører alle de 6 søylene i DKS; kulturarv, litteratur, musikk, scenekunst, visuell kunst og film. Modulene fra Sølvtråden har en meget sterk lokal forankring gjennom sitt tette samarbeid med museer, Jazzfestival, Glogerfestspill, lokale forfattere, musikere og kunstnere, fremmedkulturelle ressurspersoner og lag og foreninger. Alle er bidragsytere i Sølvtråden.

Nær sagt alle produksjonene har en stor grad av egenaktivitet hvor en framføring eller utstilling gjerne er avslutningen på et prosjekt. Selvfølgelig har alle modulene en strek relevans til rammeplan for Barnehage og læreplanverket for Kunnskapsløftet, og får derfor en stor og naturlig plass i barn og unges hverdag. 

Ny nettside

Ny nettside

Velkommen til SØLVTRÅDEN- Den kulturelle skole- og barnehagesekken i Kongsberg. Dette er vår nye nettside, og her vil du etterhvert finne alt du trenger om Sølvtråden, enten du er kulturkontakt, utøver, foreldre eller elev. Eller kanskje du bare er nysgjerrig på hva vi fyller Den kulturelle skole- og barnehagesekken med i Kongsberg.


 
 


  test